Selecteer een pagina
Slaap meditatie, mediteren slapen

Slaap meditatie

Mediteren helpt je om beter te slapen en is daarom een belangrijk onderdeel van de slaapcursus →

Slaapmeditatie.nl (→) Artikel ‘Slaap Meditatie.’

Wanneer het je niet lukt om goed te slapen, kunnen de ééndaagse slaapcursus, het E-book en de luisterboeken met meerdere slaapmeditaties en een introductie over slaap en meditatie je helpen weer controle over je slaap te krijgen.

Slaapdeskundige Ingrid Verbeek: ‘Wie mediteert heeft minder slaapbehoefte’

Slaapmeditatie.nl (→) Artikel ‘Slaap Meditatie.’

Het NRC (→) schreef onlangs over vroeg opstaan en mensen die hun wekker wat eerder zetten om nog vóór het ontbijt van alles te doen. Onder andere slaapdeskundige (→) Ingrid Verbeek (→) van het Centrum voor Slaapgeneeskunde Kempenhaeghe (→) komt aan het woord. In het artikel zegt zij: „Mensen die mediteren hebben minder slaapbehoefte, omdat ze tijdens het mediteren gedeeltelijk herstellen.” 

Ingrid Verbeek (→) baseert haar uitspraak op wat ze ziet in haar vakgebied. „Ik ben al 25 jaar actief in dit vak. Slaap is belangrijk voor herstel, maar in de praktijk zie ik dat mensen ook in meditatie en ontspanningsoefeningen herstel en rust vinden.”

Artikel bron ‘Slaap Meditatie.’ Gepubliceerd op 5 april 2016 in het NRC (→) en geschreven door Diederik Huffels (→).

Professor Gerard Kerkhof: ‘Meditatie helpt bij slapeloosheid’

Slaapmeditatie.nl / Slaap Meditatie

Vorig jaar bleek uit een onderzoek aan de universiteit van Zuid-Californië in Los Angeles onder ouderen met slapeloosheid dat meditatie op de korte termijn kan helpen. De groep met ouderen die ongeveer twintig minuten per dag mediteerden, sliep aanzienlijker beter.

Professor Gerard Kerkhof (→), hoogleraar psychofysiologie van de 24-uurs ritmiek en slaap, kan dit bevestigen. Meditatie helpt volgens slaapdeskundige (→) Gerard Kerkhof (→) mensen die last hebben van slapeloosheid. „Meditatie kan ervoor zorgen dat mensen zich goed en rustig voorbereiden op de slaap.” 

Bron Artikel ‘Slaap Meditatie’: Gepubliceerd op 5 april 2016 in het NRC (→) en geschreven door Diederik Huffels (→) 

Nu had zijn slapeloze vrouw niets met yoga of meditatie, maar toen niets bleek te werken besloot ze de slaapmeditaties die Rob de Ron (→) voor haar maakte, toch een kans te geven 

Slaapmeditatie.nl (→) Slaap Meditatie

Toen zijn vrouw slaapproblemen kreeg maakte Rob de Ron (→) voor haar een cd met 3 slaapmeditaties. Inmiddels zijn de cd’s luisterboeken geworden. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de slaapcursus die hij in 2011 oprichtte.

Tijdens de cursus, waarin je van alles over slaap leert, doen we een aantal keren een slaapmeditatie. Deze zijn niet moeilijk: je gaat zo prettig mogelijk liggen en luistert, dat is alles.

Toch is enige basiskennis vereist. Deze kun je in één dag leren. Na deelname aan de Slaapcursus kun je thuis en op je werk direct aan de slag. Wil je deelnemen? Bekijk dan de cursusagenda (→) voor de eerstvolgende slaapcursus.

Slaapcursus E-book

Slaapcursus E-book

 Slaap meditatie Luisterboek 1

Luisterboek 1

 Slaap meditatie Luisterboek 2

Luisterboek 2

 Slaap meditatie Luisterboek 3

Luisterboek 3

Je kunt de slaap meditatie luisterboeken eenvoudig bestellen en downloaden op het digitale apparaat van je voorkeur. Je hebt ze dan altijd en overal bij de hand

Slaapmeditatie afb. cursusagenda

Slaapcursus (→)

De Slaapcursus duurt één dag en wordt  o.a. gegeven in Amsterdam (→) en Amersfoort (→).

Slaapmeditatie afb.contact.

Contact (→)

Heb je vragen over slaap en medtatie? Neem dan gerust contact met me op.

Slaapmeditatie reviews Afb. C. van Thijn

Ervaringen (→)

Ik doe iedere dag je slaap meditatie en vanaf de eerste dag na de cursus slaap ik spectaculair veel beter.

Meditatieleraar Rob de Ron

Rob de Ron (→)

Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg.

Slaapmeditatie.nl (→) Artikel januari 2022: Slaap meditatie.