Selecteer een pagina
Meditatieleraar

Meditatieleraar Rob de Ron

Rob de Ron is slaaponderzoeker en meditatie leraar, gespecialiseerd in slaapmeditaties. Hij geeft zijn (slaap) meditatielessen o.a. in Amsterdam, Amersfoort en Utrecht

Slaapmeditatie.nl (→) Meditatieleraar Rob de Ron

Meditatieleraar en slaaponderzoeker Rob de Ron gaf ruim 20 jaar yoga- en meditatieles in Amsterdam, Amersfoort en Utrecht. Zijn lessen sloot hij af met een slaapmeditatie van zo’n 20 minuten. Hoewel zijn leerlingen vaak vertelden dat ze na zijn les zo goed sliepen, stond hij daar niet echt bij stil.

Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg. Toen hij de gevolgen van dichtbij meemaakte, bedacht hij samen met haar een geheel nieuwe aanpak van slapeloosheid, waarbij ze zich niet langer richtten op de kwaliteit van de nacht, maar van de dag. 

Tientallen jaren sloot yoga- en meditatieleraar Rob de Ron zijn lessen in Amsterdam, Amersfoort en Utrecht af, met een slaapmeditatie. Sliepen zijn leerlingen daarom zo goed en zou hij zijn vrouw ermee kunnen helpen?

Slaapmeditatie.nl (→) Meditatieleraar Rob de Ron.

Nu heeft zijn vrouw niets met yoga en meditatie, maar omdat niets hielp, besloot ze het toch een kans te geven. Hij maakte voor haar een cd met 3 heldere slaapmeditaties zonder spirituele franje. De slaapmeditaties en de nieuwe aanpak, waarbij ze zich op de dag en niet op de nacht richtten, maakten dat zijn vrouw binnen enkele weken weer sliep als een roosje sliep. 

Vanwege dit succes richt meditatieleraar Rob de Ron in 2010 de eerste slaapcursus van Nederland op (→). De slaapmedities die hij voor zijn vrouw maakte vormen nog steeds een belangrijk onderdeel van de slaapcursus. Inmiddels zijn de cd’s vervangen voor digitale bestanden. Je kunt een aantal van deze meditaties terugvinden op de luisterboeken (→) of gratis beluisteren op Youtube (→).

Tijdens deze  slaapcursus (→) doen we een aantal keren een slaapmeditatie. De oefeningen zijn niet moeilijk, je kunt ze in één dag leren. Na deelname aan de ééndaagse slaapcursus, kun je direct aan de slag met het slaapcursus E-book en de luisterboeken met elk 3 slaapmeditaties en een introductie over slaap (→).

Zijn vrouw slaapt inmiddels weer als een roosje. Vanwege dit succes richt meditatieleraar en slaaponderzoeker Rob de Ron de eerste slaapcursus van Nederland op

Slaapmeditatie.nl (→) Meditatieleraar Rob de Ron.

Meditatieleraar. Foto R. Bejil

Slaapmeditatie.nl (→) Meditatieleraar Rob de Ron

Ontzettend blij

Ik heb 1,5 week geleden de slaapcursus bijgewoond. Vanaf de eerste nacht tot heden, slaap ik veel beter. Ik word nog wel een paar keer wakker, maar slaap direct weer in. Iedere dag neem ik 20 min rust en luister ik naar je geleide slaapmeditaties op de luisterboeken. Dat werkt enorm ontspannend. 

Ik ben ontzettend blij dat ik sinds 1,5 week weer slaap en mij fitter voel. Ik wil je bedanken hiervoor, want ik was eigenlijk ten einde raad. Nogmaals dank en ik hoop dat je nog veel andere mensen met slaapproblemen kunt helpen. 

Naar reviews (→)

.

Artikel: Meditatieleraar Rob de Ron

Iedere dag neem ik voor het eten een klein half uur rust en luister ik naar een slaapmeditatie, dat werkt enorm ontspannend en ik slaap er echt beter op.

Naar reviews (→)

Ik heb in September een slaapcursus bij je gedaan in Amersfoort en iedere dag doe ik een slaapmeditatie en vanaf dag 1 slaap ik spectaculair veel beter!

Naar reviews (→)

Ik kan me beter concentreren, doe meer zonder stress en ben minder vermoeid. De slaapmeditatie doe ik één keer per dag en het effect is heeeeel positief. 

Naar reviews (→)

SInds de slaapcursus in november doen we bijna iedere dag een slaapmeditatie. Beide merken we dat we hier veel aan hebben. We slapen een stuk beter. 

Naar reviews (→)

Slaapcursus E-book

Het slaapcursus E-book

Slaapmeditaties verbeteren je slaap. Met dit E-book en de luisterboeken kun je direct aan de slag (→)

 Luisterboek 1, ingesproken door meditatieleraar Rob de Ron

Slaapmeditatie Luisterboek 1

Rust is de gedroomde partner van slaap, maar hoe vind je rust? Deze 3 slaapmeditaties (→)gaan  je daar beslist bij helpen.

Luisterboek 2, ingesproken door meditatieleraar Rob de Ron

Slaapmeditatie Luisterboek 2

Ook op dit luisterboek begint met een inleiding. De inleiding helpt je op weg om de slaapmeditaties goed uit te voeren.

Luisterboek 3, ingesproken door meditatieleraar Rob de Ron

Slaapmeditatie Luisterboek 3

Ook dit luisterboek is ingesproken door meditatieleraar Rob de Ron. De meditatie is er in 3 variatie’s: 15, 20 en 25 minuten. 

Je kunt de luisterboeken met elk 3 slaapmeditaties en een introductie eenvoudig bestellen en downloaden op het digitale apparaat van je voorkeur. Je hebt ze dan altijd en overal bij de hand

Slaapmeditatie 3

Mannenstem (→)

‘Geleide slaapmeditatie mannenstem’ is een veelgebruikte zoekterm. Begrijpelijk, want de stem is bij een geleide meditatie zeer belangrijk (→). Wil je de stem van meditatieleraar Rob de Ron een horen? Luister dan naar de podcast van Arie Boomsma (→

Arie Boomsma in gesprek met Rob de Ron

Arie Boomsma spreekt voor zijn Podcast over Routine (→) met slaapmeditatie leraar Rob de Ron . Rob gelooft niet zo zeer in lijstjes met dingen die je moet doen om beter te slapen. De winst zit volgens hem in hoe je overdag leeft en of je de moed hebt om te rusten. Alles over sleutelslaapjes, scharniermomenten, ochtendmensen, avondmensen, slechte slapers en het verschil tussen rusten en slapen.

Naar de Podcast (→)

♦ Er is inmiddels een 2e podcast gemaakt over slapen op een onbekende plek. Naar de Podcast (→)

Artikel januari 2022: Meditatieleraar Rob de Ron