Selecteer een pagina
Waarom Sllaapmeditatie?

Waarom Slaapmeditatie?

Waarom slaapmeditatie? Sommige mensen vinden mediteren maar niks. Erg logisch als je niet zo van het spirituele bent, maar na dit artikel ga je daar toch anders over denken. Bijvoorbeeld mediteren voor het slapengaan, oftewel slaap meditatie kan erg veel positieve gevolgen hebben. Zelf ben ik enorm meditatie fan. Ik geloof dat meditatie goed voor je is, puur omdat je je hersenen als het ware afleidt van je constante gedachtes. Dit geeft je hersenen rust en werkt als een soort reset.

Waarom Slaapmeditatie

Waarom slaapmeditatie? Flaming June 1895. Frederic Leighton.

Waarom Slaapmeditatie?

Slaapmeditaties zijn  enorm fijn. Je komt helemaal tot rust en kan daardoor beter slapen. Aan het eind van dit artikel delen wij wat favoriete meditatie apps en tips met jullie. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Mediteren voor het slapen gaan

Wanneer je mediteert voor het slapen gaan, zorg je dat de hormonen die je slaaprust eventueel zouden kunnen verstoren, in bedwang blijven. Denk hierbij aan adrenaline, het stresshormoon cortisol, dopamine en het angstopwekkende hormoon noradrenaline. Ook helpt slaapmeditatie met het aanmaken van het slaaphormoon melatonine en verlaagt het de bloeddruk.

Makkelijker om in slaap te vallen.

Mensen die mediteren voor het slapen, brengen over het algemeen ook langer in hun diepe slaap door. Dit is goed, want in je diepe slaap herstelt je lichaam het meest. Meditatie voor het slapen is ook goed, omdat je je focust op iets anders, zoals je ademhaling bijvoorbeeld. Hierdoor heb je minder last van die vervelende gedachte zoals: Ik kan niet slapen, of als ik nu niet slaap ben ik morgen supermoe. Meditatie voor het slapen helpt dus om rustiger te worden en die vervelende stress gedachten los te laten waardoor het makkelijker wordt om in slaap te vallen.

Bron. Dit artikel is verschenen op 20 mei 2020 op bedtwijfelaars.nl. Er staat niet vermeld wanneer het is geschreven. Wil je het hele artikel lezen? Klik dan op deze link.

Slaapmeditaties zijn niet moeilijk

Wil je het eens proberen? Kies één van onderstaande slaapmeditaties uit. Ga dan rustig op je rug liggen op een plek waar niemand je stoort en waar je jezelf veilig voelt. Leg de benen een stukje uit elkaar en de armen losjes naast je lichaam, met de handpalmen naar boven gekeerd. Leg niet teveel onder je achterhoofd. Een kleine verhoging is genoeg. Leg liever iets onder je knieën, wanneer dit comfortabel voelt. Sluit de ogen en luister …

Slaapmeditatie Youtube, Waarom Sllaapmeditatie?

Slaapmeditatie zittend

Rust is de gedroomde partner van slaap, maar hoe vind je rust. In de slaapmeditatie ‘Slapen in de Oertijd en Nu’ combineert Rob de Ron kennis over slaap, met een rustgevende slaapmeditatie.

Waarom Sllaapmeditatie?

Slaapmeditatie liggend

Rust is de gedroomde partner van slaap, maar hoe vind je rust. In de slaapmeditatie ‘Slapen in de Oertijd en Nu’ combineert Rob de Ron kennis over slaap, met een rustgevende slaapmeditatie.

Waarom Sllaapmeditatie?

Yoga Nidra of Slaapyoga

Yoga Nidra en slaapyoga zijn de meest gebruikte slaapmeditaties. Ze worden vaak door elkaar gebruikt, toch zijn ze niet hetzelfde. In deze video legt Rob de Ron de verschillen uit. 

Waarom Sllaapmeditatie?

Slaapmeditatie

Slaapmeditaties vormen een belangrijk onderdeel van de Slaapcursus. Slaapmeditaties zijn niet moeilijk. Je gaat liggen en luistert. Je leert het in één dag. Daarna kun je direct thuis aan de slag. Wil je ook meedoen? Meld je dan nu aan via onderstaande link:.

Waarom Sllaapmeditatie?

Rob de Ron

Tientallen jaren sloot Rob de Ron zijn yogalessen af met een slaapmeditatie. Misschien vertelden zijn leerlingen daarom regelmatig dat ze na zijn les zo lekker sliepen? Hij schonk daar lange tijd weinig aandacht aan. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg.

Waarom Sllaapmeditatie?

Contact

Heb je vragen over slaap, slaapmeditaties of over de Slaapcursus? Of wil je misschien een slaapworkshop of slaaplezing organiseren voor werknemers, studenten of scholieren? Neem dan via onderstaande link gerust contact met me op.

Waarom Slaapmeditatie

 Waarom Slaapmeditatie. Nacht en Slaap 1878. Evelyn De Morgan (1855-1919)

Waarom Slaapmeditatie?