Rob de Ron

Rob de Ron

Tientallen jaren sloot Rob de Ron zijn yogalessen af met een slaap meditatie. Sliepen zijn leerlingen daarom zo goed en zou hij zijn vrouw ermee kunnen helpen?

Nadat zijn vrouw slaapproblemen kreeg en niets echt bleek te werken, ontwikkelde slaaponderzoeker Rob de Ron samen met haar een nieuwe aanpak. Hij maakte voor haar een cd met 3 slaapmeditaties. Nu heeft zijn vrouw niets met yoga en meditatie, maar omdat niets hielp, besloot ze het toch een kans te geven.

De slaapmeditaties en de nieuwe aanpak, waarbij ze zich op de dag en niet op de nacht richtten, maakten dat zijn vrouw binnen korte tijd weer als een roosje sliep. 

Vanwege dit succes richt Rob de Ron de eerste slaapcursus van Nederland op. Tijdens deze  slaapcursus doen we een aantal keren een slaapmeditatie. De oefeningen zijn niet moeilijk, je kunt ze in één dag leren. Na deelname aan de ééndaagse slaapcursus, kun je direct aan de slag. 

Rob de Ron.

Slaapcursus

Slaapmeditaties vormen een belangrijk onderdeel van de slaapcursus. Wil je ook deelnemen? Bekijk dan de cursusagenda.

Rob de Ron

Artikelen

De stem is bij slaapmeditaties zeer belangrijk. Een stem die je letterlijk niet aanspreekt, zal je eerder onrustig maken, dan ontspannen.

Rob de Ron.

Contact 

Heb je vragen over slaap, slaapmeditaties of over de slaapcursus? Neem dan gerust contact met me op.

Het voorspoedig herstel van zijn vrouw inspireerde slaaponderzoeker Rob de Ron om de eerste Nederlandse slaapcursus op te richten

Tientallen jaren sloot Rob de Ron zijn yogalessen af met een slaapmeditatie. Misschien vertelden zijn leerlingen daarom regelmatig dat ze na zijn les zo lekker sliepen? Hij schonk daar lange tijd weinig aandacht aan. Goed slapen leek hem de normaalste zaak van de wereld. Tot zijn vrouw slaapproblemen kreeg. Toen niets leek te werken, vroeg hij zich af zijn slaap meditaties ook haar kon helpen weer goed te slapen.

Nu heeft zijn vrouw niets met yoga en meditatie, maar nadat hij voor haar drie korte oefeningen had gemaakt zonder spirituele toeters en bellen, wilde ze het toch een kans geven. En het werkte! Dankzij de dagelijkse oefening en duidelijke handvatten om het dagritme weer in balans te brengen met haar nachtritme, ging zijn vrouw vrij snel beter slapen.

Haar voorspoedige herstel en het enthousiasme van zijn leerlingen, aan wie hij de oefeningen schonk, inspireerde hem om de eerste Nederlandse Slaapcursus op te richten. De 3 slaapmeditaties die hij voor zijn vrouw en leerlingen maakte, zijn nog steeds een belangrijk onderdeel van de slaapcursus. 

Rob de Ron

Deze week werd presentatrice Mirthe na een intense droom wakker, en ze bleef er maar over nadenken. Hoe kan het dat ze alles uit deze droom in grote lijnen kan onthouden? Terwijl ze dromen normaal gesproken direct vergeten is. Rob de Ron is slaap onderzoeker, en kan ons meenemen naar de fascinerende wereld van dromenland. 

Rob de Ron

Langer licht en warmere temperaturen: wat doet dit met ons slaapritme? 21 Juni is de langste zomerdag van het jaar. De zon komt vroeg op en gaat laat onder. Heerlijk zo’n lichte, warme dag, maar wat voor effecten heeft dit op onze slaap? Slaapmeditatie leraar en slaaponderzoeker Rob de Ron is legt het uit.

Rob de Ron

In onze dromen komen soms de raarste, mees bizarre dingen voor. Gedachten en beelden waarvan je je blijft afvragen hoe ze zijn ontstaan. In tijden van corona zouden we deze onbewuste gedachten en droombeelden beter onthouden. Slaaponderzoeker en slaapmeditatie leraar Rob de Ron neemt ons mee naar dromenland en legt uit hoe dit komt.

Ontzettend blij

Ik heb 1,5 week geleden de slaapcursus bijgewoond. Vanaf de eerste nacht tot heden, slaap ik veel beter. Ik word nog wel een paar keer wakker, maar slaap direct weer in. Iedere dag neem ik 20 min rust en luister ik naar de slaapmeditaties. Dat werkt enorm ontspannend. 

Ik ben ontzettend blij dat ik sinds 1,5 week weer slaap en mij fitter voel. Ik wil je bedanken hiervoor, want ik was eigenlijk ten einde raad. Nogmaals dank en ik hoop dat je nog veel andere mensen met slaapproblemen kunt helpen. 

Naar reviews >

Je kunt onderstaande luisterboeken met elk 3 slaap meditaties bestellen, downloaden en beluisteren op het digitale apparaat van je voorkeur. Je hebt ze dan altijd en overal bij de hand

Rob de Ron
Rob de Ron

Rust is de gedroomde partner van slaap, maar hoe vind je rust? Deze meditaties, ingesproken door Rob de Ron, gaan je daar beslist bij helpen.

Rob de Ron
Rob de Ron

Ook dit slaap meditatie luisterboek begint met een inleiding. Ze helpen je op weg om de meditaties goed uit te voeren.

Rob de Ron
Rob de Ron

Net als voorgaande luisterboeken, worden ook de meditaties ‘links-rechts’ ingesproken door Rob de Ron.  Er zijn 3 variatie’s: 15, 20 en 25 minuten. 

Elk luisterboek bevat drie slaap meditaties, ingesproken door Rob de Ron

Wil je het eens proberen? Ga dan rustig op je rug liggen op een plek waar niemand je stoort en waar je jezelf veilig voelt. Leg de benen een stukje uit elkaar en de armen losjes naast je lichaam, met de handpalmen naar boven gekeerd. Leg niet teveel onder je achterhoofd. Een kleine verhoging is genoeg. Leg liever iets onder je knieën, wanneer dit comfortabel voelt. Sluit nu de ogen en luister …

         Slaapmeditatie.nl. Rob de Ron

Rob de Ron